indonesia

It is not possible to book an excursion at this time. Do not hesitate to contact us or to come back later.

Mount Rinjani Trekking

  • Ascension du mont Rinjani – 2 jours
  • Ascension du mont Rinjani – 2 jours
  • Ascension du mont Rinjani – 2 jours
2 days

Highlights

- One of the most beautiful volcanoes in the world: Mount Rinjani

Description:

Raising to 3.726 meter the mighty Rinjani is the second highest volcano in the Indonesian archipelago.
A tough trekking is ahead, but to experience the view and natural of the giant is a lifetime experience. Famous among trekkers around the world for its amazing color displays during sunrise.
Trekking through coffee, cacao and tea plantation the trek is not only a sight of the eyes, but hands on nature adventure.

Day 1: Senggigi – Senaru village – Senaru crater rim - 8, 5 hours trekking up

06:00  -  Transfer from hotel Senggigi area to Senaru Village

07:45 – 08:00  -  Trek registration at Rinjani Trek Center, Senaru

08:00  -  Trekking group departs Senaru Village (601 m) for Second Rest Post (1500 m) Approximately 3 hours walking time.

11:00 – 11:20  -  Morning Break

11:20  -  Depart second rest post for third Resting Post (2000m)
Approximately 3 hours walking time.

14:00 – 14:30  -  Lunch break

14:30  -  Depart third Post for Senaru Crater Rim (2641 m)
Approximately 2.5 hours walking time (afternoon break on the way).

14:00  -  Depart third Post for Senaru Crater Rim (2641 m)
Approximately 2.5 hours walking time (afternoon break on the way)

16:30  -  Free Time, dinner and overnight base camp at Senaru Crater Rim Cam

Day 2: Senaru crater rim – Senaru village – Senggigi - 8, 5 hours trekking down

06:00 – 07:00  -  Watch sunrise

07:00 – 08:00  -  Breakfast

08:30  -  Depart Senaru Crater Rim Camp for descend via Third Rest Post to Second Rest Post with break on the way. 
Approximately 5 hours walking time.

13:30 – 14:00  -  Lunch Break

14:00 – 17:00  -  Final descends to Senaru Village.
Approximately 3 hours walking time.

17:00  -  Sign out at Rinjani Information Centre Senaru where your pre-arranged coach is waiting

19:00  -  Arrive at hotel Senggigi

All our tours are customizable.
Do not hesitate to contact us if you wish to discover the Mt Rinjani

Included:

- Transportation in air-conditioned car / minibus / coach
- Transportation from/to your accommodation
- All entrance fees to visits
- Guide
- Meals (picnic and breakfast) as indicated in the program
- Tents, duvets and mattresses
- Bearers

Not included:

- Personal expenses
- Gratuity

Useful information:

- Please contact us by email via the contact form if you wish to get more information about this tour



Give us your feedback

Your comment has been added!

Write a review

Secure payment
Debit card
My Asian Trip quality